5 tips til kjøp av hundefor

Kjøp hundefôr utelukkende av fagfolk og hold deg til kjente merker. Faghandelen, dyrebutikker og veterinærer gir deg gode råd og svarer på de spørsmål du måtte ha om valg av fôr. Veterinærer kan også vurdere fôrvalg opp imot eventuelle allergier og andre plager hunden har.

Hold deg til kvalitet

Sjekk ingredienslisten og studer nøye hva som finnes i fôret. Velg animalske protein fra kylling og kjøtt som hovedingrediens. Dette bør være blandet i riktig forhold med korn og fiber i form av sukkerbete. Styr unna kunstige fargestoffer, smaksstoffer og konserveringsmidler. Riktig hundefòr er viktig for fin pels.

 

Ikke betal for mye

På emballasjen finner du instrukser for foringsmengde i forhold til hundens rase og størrelse. Studer dett nøye slik at du kan sammenligne de ulike produktene på pris. Sammenlign på grunnlag av hvert måltid.

 

Bruk én fôrtype

En komplett og balansert fôrtype er alt hunden trenger, i tillegg til vann. Hvis hunden blir dårlig i magen, skyldes det trolig ikke tørrfôret, men heller noe den har fått i seg under en luftetur. Du bør derfor ikke bytte til en annen type fôr eller fôrtilskudd med mindre veterinæren anbefaler det.

 

Husk godbiter

Godbiter som skal brukes til belønning eller under lek, kjøper du i dyrebutikken eller veterinærklinikken. Hermetisert hundemat kan bestå av opptil 80 % vann og må brukes raskt når boksen er åpnet. Hundkjeks av høy kvalitet består av mindre enn 10 % vann, er lett fordøyelige, praktiske og holder seg i flere uker etter at posen er åpnet.

Planer om å kjøpe hundebur? Se tips. 

 

You may also like...