Kattemat: Boksmat eller tørrfor?

Katter skal ha en proteinrik diett. Middagsrester anbefales ikke, selv om katten liker det. Industrielt produsert kattemat er det optimale for katten. Denne leveres i boks eller som tørrfôr. Noen katter liker mat fra boks mens andre foretrekker tørrfôr. Det viktigste er at katten spiser kattemat.

Boksmat

Boksmat kalles også våtfôr og finnes i stort utvalg i mange størrelser, kvaliteter og ikke minst prisklasser.

Store bokser er ofte det rimeligste alternativet. Problemet med disse kan være at katten etter hvert som boksen tømmes ikke lenger er så ivrig på å spise fordi lukt og smak avtar når boksen har vært åpen en stund. Skjer dette med din katt er det smart å kjøpe mindre pakninger.

Utvalget av boksmat er enormt, fra rimelige vanlige basisprodukter til spesialfôr for spesielle behov og ønsker. Det finnes ekstra næringsrik mat, diettmat for overvektige og mat knyttet til behandling av sykdom. Hold deg til kjente merker.

Hvordan steller man en katt?

 

Tørrfòr

Det anbefales at du velger tørrfôr som basisfôr for katten. Utvalget av tørrforprodukter er stort. Du må prøve deg fram for å finne hvilken type og smak din katt foretrekker. I butikkene får du smaksprøver du kan ta med hjem og teste på katten. Avklar dette før du kjøper større pakninger.

Tørrfor leveres i mange ulike typer tilpasset spesielle behov eller ønsker. Det finnes spesialfôr for pelsproblemer, for kattunger og for overvektige katter for å nevne noen.

Hvordan menyen til slutt ser ut er det som regel katten som bestemmer. Det anbefales en blanding av bløt- og tørrfòr. Tørrfor bør være basismaten, våtfôr kan gis innimellom.

Kattens spisevaner er å “nippe” litt i maten hele døgnet. En skål tørrfôr tilfredsstiller denne spisevanen.

 

You may also like...