JAKTKLÆR – Test, testvinnere og kjøpeguide

Hvilke klær skal du velge på jakt? Det spørs hva du skal jakte på og under hvilke forhold du ferdes. Se kort guide om hvordan du velger rett jaktantrekk.

ULLUNDERTØY DAME OG HERRE – Test og kjøpeguide

Ull har fantastiske egenskaper og egner seg godt til undertøy for sport- og friluftsliv. Les mer om fordeler og bakdeler med ull samt tips før du kjøper.

SOVEPOSE – Test, testvinnere og kjøpeguide

Hva er viktig når du velger sovepose? Dun eller kunstfiber? Hvilken ekstrem – og komforttemperatur bør du velge, og hvor lang skal posen være? Se oversiktlig guide.

KOMPASS – Test, testvinnere og kjøpeguide

Hva er viktig når du skal velge kompass? Les om fordeler og bakdeler med speilkompass og tradisjonelt platekompass.

BÆREMEIS – Test, testvinnere og kjøpeguide

Bæremeis er en god hjelp for aktive småbarnsfamilier. Hva er viktig å tenke på før du kjøper bæremeis? Fra hvilken alder kan barnet sitte i bæremeis?

RYGGSEKK – Test og kjøpeguide, slik velger du riktig

Hvilken ryggsekk skal du velge? Utvalget er stort, vi har sett nærmere på hva som er viktig å tenke på når du skal kjøpe ny ryggsekk.

REGNTØY – Test, testvinnere og kjøpeguide

Planer om å kjøpe nytt regntøy? Her er er en kort gjennomgang av det viktigste du bør tenke på før du velger type og modell.

SKALLJAKKE – Test, testvinnere og kjøpeguide

Skalljakke, eller softshell, er et smart plagg med allsidige bruksegenskaper. Utvalget er stort og det er en del å ta hensyn til før du velger modell.

LIGGEUNDERLAG – Test, testvinnere og kjøpeguide

Hvordan velge rett liggeunderlag. Plastunderlag er rimelige og lette, oppblåsbare er behagelige og dyre. Les mer om forskjellene.

TELT – Test, testvinnere og kjøpeguide

Hvordan velge rett telt for fjellturen? Tunneltelt eller kuppeltelt, hvilken sesong og hva med størrelse og vekt? Det er flere viktige ting du bør tenke på.

KIKKERT – Test, testvinnere og kjøpeguide

Hvordan velger du rett kikkert? Det viktigste er forstørrelse,lysstyrke,bredden på synsfeltet samt at linsen er antirefleksbehandlet.

FØRSTEHJELPSUTSTYR – Test, testvinnere og kjøpetips

Hva bør da ta med av førstehjelpsutstyr når du skal på tur, og hvordan kan du gi førstehjelp til de vanligste tur-relaterte skadene?

Bergans sovepose for vår, sommer og høst

Bergans Rondane 3-Season gjør det bra i test av soveposer og er et alternativ om du er ute etter en relativt billig sovepose for allsidig bruk.

Ta vare på soveposen, vedlikehold og vask er viktig

Soveposen kan vaskes, men ikke for ofte. Her er noen tips til hvordan du vasker, tørker, oppbevarer og transporterer en sovepose.

Sovepose til barn

Barnesovepose er en god investering for overnattingstur med barn, unngå billige soveposer. Kjøp soveposer i dun eller kunstfiber som holder varmen.

Vintersovepose – hva er viktig å tenke på før kjøp?

Overnatting vinterstid krever en vintersovepose. Velger du dunpose eller syntetisk sovepose? Ikke vær grådig, kvalitet koster. Kjøp ikke en billig sovepose!

Telttur med barn – tips og gode råd

Ta med barna på telttur, det er kjempegøy for alle. Her er noen tips til hva du skal ta med og huske på slik turen blir en positiv opplevelse for alle.

Slik velger du en god teltplass

Her er noen enkle tips til hva du skal tenke på når du velger teltplass. Sol, vind, regn, insekter, tåke og ikke minst snøskred er viktig å ta hensyn til.

Pakkeliste for telttur

Hva skal du ta med på telttur? Vi har laget er pakkeliste med det viktigste samt noen tips på veien. Det er avgjørende å huske på det viktigste.

Teltnyheter fra Helsport

Har du planer om å kjøpe kvalitetstelt for friluftsbruk har Helsport mye å by på, les om modellene Reinsfjell, Spitsbergen, Bitihorn og Lofoten.

GASSBRENNER- Test, testvinnere og kjøpeguide

Planer om å kjøpe gassbrenner? Her finner du en oversikt over det viktigste du skal tenke på. Hvilke er fordelene, hvor stort brennhode skal du velge?