Hvordan virker flåttmiddel for hund?

Det finnes fire typer flåttmiddel: Dråper, tabletter, halsbånd og vaksine.

Dråper

Maseres inn i pelsen og varer en hel måned (hunden skal ikke bade eller vaskes før det har gått noen timer etter påføringen). Dråpene både tar livet av og jager (repelllerende) flåtten.

Tips til hvordan få fin pels.

 

Tabletter

Sørger for å ta livet av flått som biter seg fast før den rekker å overføre bakterier og smittestoffer. Tablettene varer opp mot tre måneder. Bakdelen er at flåtten ikke flykter, den blir med hjem.

 

Halsbånd

Varer som regel en hel sommer (flått) sesong og både tar livet av og jager bort flått som kommer i pelsen. Fungerer også mot lopper og lus.

 

Flåttvaksine

Varer i ett år, men hunden er kun vaksinert mot Borreliose, ikke mot andre smittestoffer. Vaksinen hverken dreper eller jager bort flåtten.

Det finnes mange typer flåttmiddel. Noen er av lettere type og omsettes fritt. Andre er reseptbelagte og må rekvireres gjennom veterinær.

De lettere typene er ofte insektmidler som også skal beskytte hunder mot flått. Disse har som oftest ingen dokumentert effekt. Fagfolk anbefaler at hundeeierne sørger for å anvende godkjente flåttmiddel.

 

Hvordan bruker du flåttmidlene?

Midlene er sterke og må benyttes med forsiktighet. En hund skal for eksempel ikke bades de første dagene etter behandlingen. Det kan gå opp til en uke før flåttmidlene gir full effekt. Behandlingen må derfor planlegges nøye om hunden skal i et terreng hvor den blir eksponert for flått.

 

Hva koster flåttmiddel?

Dråper koster mellom 50 og 100 kroner for en fireukers behandling. Dette er avhengig av hundens pels. Er den tykk vil man fort ha behov for dobbel mengde flåttmiddel for å oppnå samme effekt. Et halsbånd av god kvalitet koster 3-400 kroner. Dette har en varighet på 4-5 måneder.

Hvilken type hundebur skal du velge?

 

You may also like...