Alpinhjelm: Hvordan velge riktig? (Kjøpeguide)

Alpinhjelm er etterhvert blitt standard utrustning i alpinbakkene og de fleste, også voksne, bruker hjelm. Det er viktig at hjelpen passer godt og er av god kvalitet slik at den tåler slag uten problemer.

Her er noen tips på hva du skal tenke på når du skal kjøpe ny skihjelm.

Sikkerhet

Selvfølgelig tenker du sikkerhet siden du leser dette, men sørg for at hjelmen du ser på er laget for skikjøring, at den har et sikkert hardt skall og at den er laget etter godkjent CE – Standard.

Slik finner du riktig stavlengde.

 

Passform

Skihjelmen skal sitte godt, ikke for trangt og ikke for løst. Husk også at hjelmen vil forme seg litt etter hodet ditt etter bruk. Velg gjerne en alpinhjelm som sitter godt fremfor en som er for løs. Sjekk at hjelmen sitter tett rundt hele hodet slik at ikke kald luft trenger inn under hjelmen.

Alpin skihjelm – Uvex Aosta Vario

Liker du å bruke en skibriller er det viktig å huske på dette når du velger størrelse. Skibrillene må passe til hjelmen og til ansiktet ditt. Ikke alle hjelmer og briller passer godt sammen. Størrelsen du trenger finner du ved å ta et målebånd rundt hodet rett over øyebrynene.

 

Ventilasjon

Bruker du hjelmen mest på varme dager kan det være lurt å velge en hjelm med mulighet for god ventilasjon og luftgjennomstrømning. Hjelmer som har begrenset eller ingen ventilasjon er å foretrekke til kjøring på kalde dager eller under forhold med mye snø. La bruksområde være avgjørende.

Her er flere artikler du kan ha interesse av:

Hvor lange skal skiene være?
Hva er viktig når du skal velge slalomsko?
Her er noen tips til deg som skal velge skibinding.

Ute etter carvingski? Se omtale av Blizzard Quattro 7.7.

SB

Les reportasje fra NRK om bruk av hjelm.

 

You may also like...