Tips til valg av fiskefôr til akvariefisk

Hvilke typer fòr har du å velge i?

Pellets – tabletter

Bunnlevende fisk liker tørrfór i tablett- eller pelletsform. Fôret synker raskt til bunnen og blir ikke spist opp på veien av andre fikser. Fôret leveres i flere varianter, både som komprimert tørrfór og som algetabletter.

 

Flakfór

Flakfór er en naturlig del av kostholdet til akvariefisker. Det er enkelt å håndtere og fiskene spiser det gjerne. Problemet er et lavt næringsinnhold. Kombiner derfor med andre typer for. Ikke la fiskene spise for mye flakfôre pga forstoppelsesfaren.

 

Levende fôr

Dette er små virvelløse dyr som ulike lopper, mygglarver og melormer. Dette fôret har høyest næringsverdi av alle typer og bør være en naturlig del av fiskenes kosthold. Du kan kjøpe levende fôr i dyrebutikken, eller du kan fange det selv i sommerhalvåret.

 

Frossent fôr

De fleste typene levende fór kan også kjøpes frosset.

 

Hvor ofte skal akvariefisk ha fòr?

Fiskene trenger mindre mat enn man tenker seg. De fleste klarer seg i flere uker etter mat. Fisken spiser alt du gir den, derfor oppleves de som sultne. Det går helt fint med ett par dager i uken uten fôring. Overfóring er faktisk en vanlig dødsårsak for akvariefisker. Du kan fôre en eller to ganger om dagen.

Disse er typiske problemer i akvarium.

Hva med fòring når du er bortreist?

Fiskene klarer seg uten mat i opptil 3 uker. Er du borte lenger en dette, eller er redd fiskene skal bli sultne kan du bruke fôrsticks. Disse løser seg opp sakte og fordeler maten utover en periode på ett par uker, avhengig av type. Dette foret har en tendens til å skitne til vannet.

 

You may also like...