Aktuelle telt fra Helsport

Helsport Reinsfjell Pro

Selvstående helårs kuppeltelt av den kompakte typen. Med to fortelt og inngang i begge ender er dette et praktisk og fleksibelt telt. Helsport har valgt en løsning med fortelt i begge ender slik at du har mulighet til å adskille lagring og matlaging, noe som gir bedre orden og system.

Teltet har rettere vegger enn mange av konkurrentene, noe som gir bedre plass og mer trivsel.

Åpning i begge ender (360 graders glidelås) er også en fordel i forhold til å unngå bruk av den siden hvor det blåser mest, hvem har ikke opplevd at vindretningen kan snu i løpet av natten. I tillegg sørger Helsport’s  stangkanalsystem meget god stabilitet mot vind samtidig som det blir mindre vibrasjoner og bråk fra vinden.

Praktiske funksjoner

  • Fester for å henge opp tørkesnor eller lignende innvendig
  • Praktiske lommer i innertelt gjør det lett å holde orden.
  • God ventilering (Helsport AirFlow II® ) med lufteventiler som gir bedre luftsirkulasjon og med netting mot mygg og insekter.
  • Som mange telt fra Helsport har også dette det unike systemet med fargekoder på stenger og kanaler, noe som gjør teltet lett å slå opp.

Stoffene er av kjent Helsport kvalitet, les mer om disse til slutt i artikkelen:

Innertelt: Helsport Airflow Pro
Yttertelt: Helsport Rainguard® Pro, 3000 mm
Teltbunn: Helsport Rainguard®, 5000 mm
Teltet veier 2,95 kg.

Planer om å kjøpe nytt telt? Se vår kjøpeguide.

 

Helsport Spitsbergen Pro Camp

Dette er et tunneltelt med ekstra god plass. Takhøyden er stor gjennom hele teltet, det er lett å slå opp (fire like stenger pluss Helsport’s egenutviklede stangkopp og fargekoder på stenger og stangkanaler).

Teltets aerodynamikk gjør at det takler sterk vind til tross for størrelsen.

Helsport Spitsbergen Pro Camp har inngang på begge sider med fortelt. Dette er praktisk både i forhold til delt lagring/matlaging samt muligheten til å velge utgang i forhold til vind og vær. Alternativt kan det også være et ønske at hver ”beboer” har sitt eget fortelt, for eksempel ved lengre opphold.

Tåler tøffe forhold

Ytterduken har en rivestyrke på 20 kg, noe som betyr en ekstrem slitestyrke i forhold til mange av konkurrentene. Teltet har Helsport’s unike stangkanalsystem for bedre stabilitet og redusert støy i sterk vind.

Dette teltet har de praktiske løsningene som kjennetegner de fleste av teltene fra Helsport, lommer i innerteltet, 360 graders åpning av glidelås, ekstra god ventilasjon (Helsport AirFlow II) og bardunfester som er laget for å unngå krøll og floker med bardunene.

 

Lofoten X-Trem Camp

Dette er et solid tunneltelt telt for de som skal på tur under tøffe forhold uansett årstid og som stiller store krav.

Helsport Lofoten XTrem er laget for tøffe forhold og et førstevalg for mange.

Teltet har en relativt lav vekt og volum i forhold til kvaliteter, funksjoner og løsninger. Innvending plass er stor med god høyde.

Teltet får skryt for å være praktisk, blant annet er det mulig å åpne forteltet skikkelig, noe som er praktisk på mange måter. Innerteltet har 360 graders åpning.

Teltet tåler kraftig vind og krevende vær, ikke minst takket være god aerodynamisk design. Teltduk og materialer er i kraftige stoffer, det samme er barduner og stenger med solid utførelse og sterke festepunkter.

Praktiske funksjoner:

Hyller og lommer: Innerteltet har praktske lommer for enkel oppbevaring av utstyr, i taket finner du en hylle i netting,
God ventilasjon: Helsport AirFlow II ventilasjonssystem gir meget god luftsirkulering og lite kondens.
Barduner og stenger: Også dette teltet har Helsport’s fargekoder for stenger og stangkanaler, noe som gjør teltet veldig enkelt å slå opp. Kraftige stenger og et unikt kanalsystem gjør teltet stødig. Det er også mulig å bruke doble stenger for ekstra styrke. Både barduner og bardunfester er ekstra kraftige.

Materialer

Stenger: DAC Featherlight NSLTM (48 cm segmenter)
Yttertelt: Helsport Rainguard® Pro, 3000 mm
Innertelt: Helsport Airflow Pro
Teltbunn: Helsport Rainguard®, 5000 mm

 

Bitihorn Tarp X-Trem

Dette er den enkleste form for beskyttelse når du skal overnatte ute og det ikke er altfor tøffe forhold og lave temperaturer. Det er enkelt i bruk, gir god beskyttelse og du slipper kondens.

Denne modellen fra Helsport er kraftig dimensjonert med sterke opphengspunkt som tåler mye. Fleksibel stramming av bardunder gjør det enkelt å sette opp, du finner alltids noe du kan feste bardunene i.

Størrelsen er  435 x 435 cm. Duken er Helsport Rainguard Pro, 3000 mm

Hvor det best og tryggest å slå opp teltet?

 

Helsport Rainguard® Pro

Denne duken/teltstoffet finner du i Helsport’s PRO- og X-TREM modeller. Stoffet er åtte ganger sterkere enn vanlige teltduker og har en unik rive- og slitestyrke. Duken er vevd med en spesiell type garn, polyseter, og er belagt med silikon på begge sider. Stoffet beskytter for UV stråling og har en vannsøyle på minimum 3000 mm. I tillegg har stoffet svært gode pusteegenskaper.

Bunnduken i telt utsettes for stor belastning og må ha både stor styrke og de riktige egenskapene for å gi god komfort. Helsport’s modeller har kraftig duk med stor slite- og rivestyrke uten at det går utover den lave vekten. Undersiden av bunnen er belagt med silikon for å gid ekstra god beskyttelse mot fukt og vann.

Ta med barna på telttur, se tips.

SB

 

You may also like...