Bergans sovepose for vår, sommer og høst

Bergans Rondane 3-Season er et konkurransedyktig alternativ om du er ute etter en relativt billig sovepose for allsidig bruk.

Bergans kvalitet fra A til Å

Denne soveposen er som det meste fra Bergans av gjennomgående høy kvalitet og har gode løsninger du som friluftsmann eller kvinne setter pris på. Bergans Rondane er en såkalt kompaktpose som du lett kan stappe sammen til liten størrelse for transport.

Vi har ikke testet soveposene, men foretatt en grundig gjennomgang av egenskaper og spesifikasjoner og vurdert nærmere hva det betyr for deg.

 

Bergans microfiberblanding

Bergans har utviklet en egen blanding av Microfibermateriale for bruk i soveposer som har flere viktige egenskaper.

For det første er det dette fyllstoffet som gjør det mulig å stappe sammen og komprimere soveposen. For det andre er dette et soft og komfortabelt stoff som får mye skryt. Dette er ikke den letteste og minste fibersoveposen, men for de aller fleste et greit forhold mellom vekt, størrelse og ytelse.

I tillegg kommer det behagelige innerstoffet i Tafettanylon. Den som har erfaring med bruk av sovepose vet hvor viktig den lille ekstra komforten er.

Bergans microfiberblanding gir også meget god isolasjon og gjør at du holder på varmen. Dette er ikke en vintersovepose, men fungerer fint så lenge gradestokken ikke kryper under nullpunktet med mer enn 2-3 grader.

Planer om å kjøpe ny sovepose? Se komplett kjøpeguide.

 

Praktiske løsninger

Bergans Rondane 3-Season tar lite plass og veier under 2 kg.

Ytterstoffet er i kraftig ripstop materiale i nylon som er vannavstøtende til en viss grad.  Bergans Rondane 3-Season er bygget opp slik at de ulike delene av soveposen ikke er i direkte kontakt med hverandre. Dette for å slippe at kulden lett sprer seg gjennom posen. Inner- og ytterstoffet har for eksempel få kontaktpunkter.

Glidelåsen er av typen YKK og med enkel åpning og lukking. Langs innsiden av glidelåsen ligger en seks centimeter bred klaff som holder kulden ute.

Posen har i tillegg to lommer inne, kraftige hemper for opphenging og en solid kompresjonssekk.

Se også tips til hvordan du tar vare på soveposen.

Flere fakta om Bergans Rondane 3-Season:

Vekt med transporttrekk: 1,9 kg.
Størrelse i sammenpakket form: 9 liter
Beregnet på personer opp til 1,95 m
Komforttemperatur: -3 (T-lim)

Dette er en flott allround sovepose av meget god kvalitet.

På tur med barna? Velg riktig sovepose.

SB

 

You may also like...