Hvordan plante akvarieplanter?

Et godt belyst akvarium med akvarieplanter er et vakkert møbel. I tillegg til de estetiske har plantene viktige funksjoner for at fiskene skal trives. Fiskene får tilskudd av oksygen, de har plasser hvor du kan gjemme seg. Det er naturlig for fiskene med et beplantet miljø.

Hvordan får du akvarieplantene til å trives?

 

Skift vann

Vannkvaliteten i Norge egner seg for bruk i akvarier. Plantene trives i det svakt sure og ganske bløte vannet som finnes stort sett over hele landet. For å hindre at det samles for mye forurensning i vannet bør 1/3 del av vannet byttes hver måned.

Hvilke er typiske problemer i akvarium?

 

Riktig belysning

Plantene trenger mye lys og lyset må være av riktig type. Solstråler og kraftig direkte dagslys er ikke riktig type fordi strålene fra disse kildene ikke trenger gjennom glasset på akvariet. I tillegg vil sollys føre til ustabil vanntemperatur og stimulere til algevekst. Det beste lyset er det kunstige. Lysstoffrør egner seg meget bra. I dyrebutikken finner du lamper laget for bruk i akvarium.

 

Stabil temperatur

Akvarieplanter er tropiske arter som trives best i miljøer med stabil temperatur. Temperaturen skal ligge stabilt på 25 grader, +/- 1 grad. En varmekolbe med termostatstyring er en enkel måte å oppnå dette på.

Slik renser du akvariet.

 

Riktig bunnlag

Akvarieplanter trenger mye næring og oksygen. Dette gjelder spesielt røttene. Derfor er det viktig at akvariet har et bunnlag som transporterer næring og oksygen i rikt monn. Finkornet sand er tett og kompakt og egner seg ikke.

 

You may also like...