Sportsbriller: Hvilken type skal du velge? (Kjøpeguide)

Glasset

Glassene skal beskyte øynene mot vind og lys. Hvilke lysforhold brillene skal brukes under avgjør hva som er det optimale glasset. Det anbefales at du velger en modell hvor glasset kan byttes etter behov. Det vanligste er å ha ett glass til overskyet vær og ett til solskinn.

Mange foretrekker fotokromatiske glass, dvs glass som endrer mørkheten i brilleglassene etter lysforholdene.

 

Beskyttelse

Sportsbrillen gir viktig beskyttelse for øynene. Komfortmessig unngår du at øynene irriteres av vind og støv. Sikkerhetsmessig beskyttes øynene mot greiner og steinsprut. Brillene kan i verste fall redde synet om uhellet er ute.

 

Passform

Prøv alltid brillene før du kjøper. Sportsbriller sitter tett på ansiktet og du har ikke så mye å gå på før brillene blir for små eller store. Mange modeller er laget i fleksible materialer for å kunne bøyes og tilpasses den enkelte.

 

Spesialgummi

Når brillen blir fuktig pga regn eller svette kan den blir glatt mot huden og ikke sitte godt nok. For å unngå dette er briller av god kvalitet laget i myk spesialgummi som gir tilstrekkelig friksjon og ikke sklir. Enkelte modeller har i tillegg riller i gummien for at brillen skal sitte skikkelig når den er våt.

 

Brillestengene

Brillene er festet gjennom stengene og disse må sitte godt bak ørene. Det er viktige at de ikke klemmer mot enkeltpunkter på hodet. Det kan fort gi hodepine og ubehag.

 

Vekt

Vekten betyr mye. Ved aktiviteter med mye bevegelse og støt, for eksempel løping, må brillene være lette. For roligere aktiviteter som sykling eller roing spiller ikke vekten like stor rolle og du kan velge en mer robust modell.

Oakley er en ledende produsent av sportsbriller. Her kan du lese om en av de mest populære modellene.

SB

 

You may also like...