2 allround Atlas truger

Atlas Aspect 24 og 28 er en lett og solid truge med ramme i aluminium og solid binding. Den er enkel å transportere på sekken, har lav vekt og god bæreevne på snø.

Fakta om Atlas Aspect 24 og 28

Aspect 24
Vekt per par: 2,08 kg
Lengde: 61 cm
Beregnet for vekt inntil 75 kg

Aspect 28
Vekt per par: 2,24 kg
Lengde: 71 cm
Beregnet for vekt inntil 100 kg

 

Effektiv binding

Atlas har valgt et bindingsystem likt det solide som fra konkurrenten MSR. Det betyr i praksis godt og stødig feste for de fleste typer sko. Bindingene er festet til trugen med reimer, noe som gir et slingringsmonn.

Atlas Aspect 24 og 28 har en effektiv og solid binding som er enkel og betjene selv om det er kaldt og du har dårlig tid.

Dette er en løsning som gir bedre fleksibilitet mellom sko og truge når du går, det blir ikke for stivt. Denne fleksibiliteten går ikke utover feste og bæreevne.

Bindingen er lett å justere selv om du har hansker og stivfrosne hender.

 

Lav vekt og enkel å transportere

Atlas Aspect 24 og 28 har en lav vekt i forhold til størrelse og bæreevne. Den er i tillegg lett å transportere. Bindingene kan legges flate og yttersiden av trugen bygger ikke mye utover. Trugen er enkel å pakke sammen og legge på sekken uten for mye klabb og babb når du er på farten og det passer dårlig med lange stopp. Trugene ligger stødig på de fleste sekker.

 

God bæreevne

Atlas Aspect 24 og 28 har god bæreevne både i løs og hard snø. Duken under trugen har en god funksjon, selv med stor oppakning. Stegjernene gir godt grep under vanskelige forhold og fungerer utmerket på alle typer snø og is.

Positivt:

  • Enkel å legge sammen og transportere.
  • Enkel betjening av binding, også med hansker og «stive fingre».
  • Binding har god fleksibilitet.
  • God bæreevne også på løs snø.
  • Bygger ikke mye ut og er derfor enkel å gå/klatre med.
  • Effektiv stegjern som gir godt feste og er lett å få i posisjon.

Negativt:

  • Du må alltid skille mellom høyre og venstre truge på denne Atlas modellen. Dette er spesielt viktig fordi innersiden av trugene er forsterket for å unngå slitasje mellom rammen og membranen. Blir høyre og venstre feil vil membranen ta skade.
  • Festet i underlaget kan bli for svakt under ekstremt bratte og glatte forhold.
  • Det nevnes også at reimene bindingene er festet med vrir seg for mye under stor belastning.

Konklusjon

Atlas Aspect 24 og 28 er en ypperlig allround truge for bruk i både enkelt og litt mer krevende terreng. Skal du på tur under ekstreme forhold finnes det bedre alternativer som er spesialtilpasset dette.

Her er noen gode råd til deg som skal kjøpe truger.

Skrevet av Sture Bjørseth

You may also like...