Er Elektronisk Hørselvern / Ørepropper en god løsning?

Uten hørselvern under jakt og skyting risikerer du å skade hørselen både på kort og lang sikt. På skytebanen er de aller fleste flinke til å ta på hørselvern. Ute i naturen på jakt er det derimot få som tar seg bryet med å beskytte ørene med vern.

Hvorfor det er slik er lett å forstå, det er ikke mange skuddene som faller og det er mer komfortabelt uten hørselvern.

Jakt uten hørselvern er uansvarlig. Elektronisk hørselvern løser dette problemet og gir deg flere fordeler i jakten.

Aktive hørselvern / jaktapparat

Løsningen er elektronisk hørselvern. Elektroniske ørepropper isolerer godt rundt øret for å beskytte og tillegg har en mikrofon på utsiden som forsterker lydene. Det geniale er at når lyden når et høyt nivå, for eksempel ved et skudd, vil øreproppen automatisk, og lynraskt, dempe støyen før den når øret.

Elektronisk øreplugg fra E.A.R – Digital basic MM

På den måten beskytter du hørselen samtidig som du hører mye bedre og får med deg lyddetaljer som ikke er mulige å registrere med vanlig hørsel. I praksis betyr det at du har full kontroll over lydbildet i miljøet rundt deg, du hører hver kvist som brekker og raslelyder langt unna. Straks skuddet fyres av vil den aktive øreproppen dempe lyden ned til under 80 dB og du unngår den unødvendige og skadelige belastningen. Umiddelbart etterpå er apparatet tilbake i normalmodus. Imponerende effektivt og bra for din helse.

Du får også formstøpte hørselvern/ ørepropper som er spesialtilpasses ditt øre.

 

Enkle i bruk

Etter litt bruk merker du ikke at du har proppene i øret, det blir en vanesak. Du kommuniserer som vanlig med resten av jaktlaget og drar fordel av ekstremt god hørsel. Enkelte opplever at lyden forsterkes så kraftig at de regulerer ned styrken.

 

Øker hørselen kraftig

En elektronisk ørepropp forsterker lydene 3,5 ganger, det vil si at du med disse har hørsel i ”supermannklassen”. Når du beveger deg i terrenget med en slik hørsel blir du både klar over dine egne lyder slik at du kan redusere disse, dyrene du jakter på har også god hørsel. I tillegg hører du bedre lydene dyret lager i terrenget. Mange fremhever at dette er med på å gi en mer intens jaktopplevelse.

 

Kan kobles til jaktradioen

Ved hjelp av en kort teleslynge koblet på radioen sendes signalene trådløst til øreproppen. Dette gir deg full kontroll og god kommunikasjon uten støy på en enkel måte.

 

Hvor skadelig er støy fra våpen?

3M PELTOR øreplugg

80 desibel (dB) er den maksimale grensen for støy over lengre tid før den er skadelig. Denne grensen brukes i arbeidslivet og er en rettesnor for støygrense i mange sammenhenger.

Støyen fra et skudd fra gevær kan være på opp til 140 dB. Dette er betydelig over maksgrensen og kan føre til hørselskader. Ved gevæskudd har støyen en kort varighet men ved gjentatte skudd og over tid risikerer du å få nedsatt hørsel. Flere eksperter mener hvert eneste skudd bidrar til en liten reduksjon i hørselen.

Derfor er det viktig med effektiv støybeskyttelse også når du er på jakt.

Det finnes hjelp, ny teknologi både beskytter ørene samtidig som du ikke reduserer hørselen.

Se også kjøpetips for klær til jakten.

Jaktstøvler er viktig for en effektiv jakt.

SB

 

You may also like...